Forsinket kommunalt byggeri: Vil have reaktion fra byrådet

Venstres Martin Skou Heidemann kritiserede på byrådsmødet i Gladsaxe Byråd, at Gladsaxe Kommune igen har et et kommunalt byggeri, som er ramt af forsinkelse – denne gang er der tale om tre udendørs padelbaner, som blev besluttet for mere end to år siden.

– Med mange års erfaring i byggebranchen, så er jeg overrasket over hvordan denne sag er blevet håndteret, og hvor lidt reel fremdrift der har været. På sidste møde i Fritids- og Idrætsudvalget kom det endda frem at forvaltningen er begyndt at købe ind og bygge uden at have en byggetilladelse, sagde Heidemann fra byrådssalens talerstol 22. maj.

Han nævnte andre sager som et lokale til den lokale vægtløfterklub, som ifølge Heidemann tog 4-5 år at bygge, og den langsommelige renovering af Søborg Skole.

– I en stor organisation som Gladsaxe Kommune så er det naturligt at der kan forekomme fejl og misforståelser. Men det jeg finder problematisk, er manglen på reaktion når det sker, fra byrådet, tilføjede Martin Skou Heidemann.

Han mente at byrådet burde gennemføre en grundig evaluering af kommunens byggeprocesser, og sikre at der er tilstrækkelig opfølgning på projekterne og klare retningslinjer for, hvordan udfordringer der opstår undervejs håndteres.

– Gladsaxe Kommunes borgere fortjener ikke at vente unødigt længe på de faciliteter som vi har brug for, og i øvrigt også har betalt for, mente Heidemann, der dog tilføjede at der er blevet sværere at være at være bygherre i de sidste 10-15 år, med flere krav og mere papirarbejde.

Han bad om svar fra borgmesteren om, hvad planerne er for at gennemgå kommunens ejendomscenter, organisering af området, samt hvordan kommunen får lagt en plan for at få nedbragt forsinkelser og unødvendige udgifter.

Ikke et generelt problem
Borgmester Trine Græse (A) svarede at hun deler Heidemanns frustration over anlægsprojekter som bliver forsinkede eller dyrere end man havde regnet med. Men også at hun ikke mener at der er et generelt problem med byggeprojekter i Gladsaxe.

– Jeg synes måske også at det billede du tegner er en lille smule unuanceret. I Gladsaxe der har vi et meget stort og ambitiøst anlægsprogram, og undervejs så opstår der i nogle af sagerne udfordringer, som får betydning for økonomi og tidsplan. Det er meget uheldigt når det sker, og der arbejdes på mange fronter på at finde løsninger, som mindsker konsekvenserne mest muligt, sagde hun.

– Min oplevelse er at samarbejdet med vores entreprenører nogen gange er udfordret af at entreprenørerne selv er meget pressede, og måske nogle gange har budt ind med en tilbudspris på opgaven som er for lav. Derfor så kommer vi til at bruge meget tid på at diskutere hvad der er inden for og uden for tilbuddet, tilføjede Trine Græse.

Gladsaxes borgmester mente samtidig at byrådet skal følge området tæt, uden at overtage forvaltningens arbejde, samt at det er en god idé med en analyse af kommunens ejendomsområde.

– Jeg tror faktisk at der er et behov for at gentænke både den måde vi styrer vores samlede anlægsområde, men også den måde vi håndterer driften af vores ejendomme, mente Trine Græse.

Og hun pointerede at der ligger et forslag til det kommende møde i Økonomiudvalget, der blandt andet vil indebære at man sætter gang i en analyse, som skal afdække brug og styring af kommunens ejendomsporteføjle.

Leave a comment