Hvorfor må jeg ikke blive dansker?

Jeg er født og opvokset i Danmark, med en diæt bestående af rugbrød, salmiaklakrids, EM i 92, Olsen Banden og rummelighed. Alligevel har jeg svært ved at blive dansk statsborger.

Jeg er født på Rigshospitalet, men blev automatisk tildelt britisk statsborgerskab da jeg blev født, fordi min far var britisk. Min mor er dansk. Min kone og børn er danske. Jeg har gået i folkeskole og i Danmark siden første klasse. Jeg har en dansk gymnasieuddannelse og to danske videregående uddannelser.  Jeg har arbejdet i Danmark som pædagog, lærer, journalist og radiotekniker og meget mere.

Jeg jublede sammen med 100.000 andre på Rådhuspladsen, da Danmark blev Europamestre i fodbold i 1992. Jeg har set Olsen Banden ser rødt og Matador utallige gange. Jeg savner rugbrød og salmiaklakrids, når jeg er i udlandet i mere end en uge. Jeg taler sjældent med sidemanden i bussen.

Alligevel fik jeg tidligere på året afslag på min ansøgning om dansk statsborgerskab, med beskeden fra Integrationsministeriet om at jeg ”ikke har dokumenteret Deres kendskab til danske samfundsforhold, dansk kultur og historie”.

Diskrimination og forskelsbehandling
Jeg troede ellers at jeg var vokset op i et Danmark, der var rummeligt og inkluderende.

Men Europarådets racismekomité ECRI skriver i en rapport om Danmark fra sidste år, at op imod halvdelen af indvandrere i Danmark bliver udsat for diskrimination.

ECRI kritiserer Danmark for at forskelsbehandle indvandrere med blandt andet den såkaldte starthjælp. Og rådet udtrykker også bekymring for at ægtefæller til danske statsborgere, som ikke er statsborgere i en EU-medlemsstat, kan miste deres tidsbegrænsede ret til ophold, hvis parret eller familien ansøger om sociale ydelser

Borgerne er mere inkluderende
Alligevel er danskerne en af de nationaliteter i EU, der ifølge en Eurobarometer meningsmåling fra april, oftest har kontakt på deres arbejdsplads med immigranter, der er født udenfor EU men har lovlig ophold i unionen.

Over halvdelen af de udspurgte danskere i målingen mente, at medierne fremstiller immigranter for negativt, og to tredjedele af dem, at dette er en væsentlig hindring for deres integration. Samme andel mente desuden at det er vigtigt for integrationen af immigranter, at de får mulighed for at få dansk statsborgerskab.

Så hvorfor vil Løkke, Støjberg, Thulesen Dahl og Mette Frederiksen ikke have at jeg og udlændinge som mig, der reelt set er danske af gavn om ikke af navn, får et dansk pas?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: