Swazier utilfredse med enevældig konges styre

Swaziland3 080910 321 blogSelvom Swazilands enevældige kong Mswati III og hans håndplukkede regering ofte hævder, at borgerne i det enevældige kongedømme er tilfredse med landets styreform, viser en ny meningsmåling, at Swazierne er nogle af de mindst tilfredse mennesker med deres lands styreform på det afrikanske kontinent.

I meningsmålingen, baseret på over 40.000 interviews foretaget i 28 afrikanske lande af det uafhængige researchinstitut Afrobarometer, scorede Swaziland lavest på tre af de opstillede parametre, og markant lavere end mange af de andre lande.

Kun 33procent af de adspurgte Swazier så deres land som fuldt ud demokratisk, hvor svaret var over 70 procent i Mauritius, Botswana, Namibia og Niger.

Kun 18 procent mente af de havde fuld ytringsfrihed, hvor svaret var over 70 procent i Malawi, Senegal, Ghana, Namibia og Tanzania.

Og 73 procent mente ikke at de havde mulighed for frit at blive medlem af en politisk organisation efter eget valg. I Zimbabwe, hvor næst flest ikke mente at der var politisk frihed i landet, var tallet 41 procent, og i Nigeria 24 procent.

En anden Afrobarometer-måling fra 2014, gav et lignende billede af utilfredshed med tilstandene i Swaziland. Her svarede 65 procent af de adspurgte, at regeringen var ”meget dårlige” til at forbedre situationen for landets mange fattige, og 77 procent at regeringen heller ikke havde gjort noget for at mindske den enorme ulighed i landet.

Læs hele undersøgelsen fra 2015 her.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: