Australiere på cykeltur i Gladsaxe

IMG_2637Hvorfor cyklede fem australiere fra New South Wales, Queensland, South Australia og Western Australia rundt på Gladsaxes gader og stier tirsdag? De var ikke blevet væk fra hovedfeltet, da Danmark Rundt kørte igennem Gladsaxe i august. Og de var der heller ikke på grund af Gladsaxes natur eller efterårsvejr, for der er Gladsaxe ikke på forkant i forhold til Australien. Og så lidt alligevel.

Australierne, der er kommunale vej- og park folk, ingeniører og ledende ansatte i tekniske konsulentfirmaer, skulle nemlig se og høre om Gladsaxes prisbelønnede regnvandsopsamlende klimaanlæg, udvikling af erhvervsområder og samarbejdet mellem virksomheder og kommune. De havde tidligere på måneden været i USA, Frankrig og Køge.

I Gladsaxe besøgte de blandt andet regnvandsopsamlingsbassinerne ved vandledningsstien og Gladsaxe Stadion, der samtidigt bruges som legepladser og rekreativt område, Ringbyen, hvor letbanen vil transportere pendlere og andre passagerer langs Ring 3, og Tobaksbyen, hvor NCC lige er flyttet ind og flere butikker, firmaer og beboere er på vej.

Imponerede over bydesign
Og australierne var imponerede over hvad de så. De spurgte flittigt ind til praktiske ting som hvor overskudsvandet fra klimaanlæggene forsvinder hen og hvordan mountainbikebanen bag svømmehallen er bygget, men også om hvordan anlæggene havde flere anvendelsesmuligheder.

– Jeg er interesseret i bydesign der løser mere end et problem. Jeres projekter bruger et begrænset område til at løse flere udfordringer, samtidigt med at de bliver en del af nærområdet for borgerne. Det har været en øjenåbner, og der er flere ideer som jeg vil tage med hjem, fortalte Nathan Koenig fra Parkes Shire Council i New South Wales.

– Jeg har set mange ting der har inspireret mig og som vi kan afprøve derhjemme. Jeg synes især at jeres kommune er et rigtigt godt eksempel på, hvordan man kan bruge grønne områder hensigtsmæssigt, tilføjede Kimberly Brosztl fra Melville City Council i Western Australia.

Inspirerende cykelstier
Selve cykelturen var dog også en inspiration for australierne, der enten kun bruger cyklen sporadisk til at få motion i weekenden, eller overhovedet ikke.

Raad Jarjees fra Ipswich City Council i New South Wales bruger kun sin cykel i weekenderne, for at få motion og ikke til at komme til og fra arbejde, fortalte han. Alligevel var han positivt stemt efter cykelturen.

– Der er ikke mange cykelstier hvor jeg kommer fra, og derfor heller ikke mange cyklister. De fleste bruger bilen, på grund af vane og fordi der er mange bakker. Men jeres cykelstisystem var en af de ting som jeg fandt mest inspirerende og brugbart ved besøget i Gladsaxe, sagde han.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: