Kandidat til kommunalvalget forsvarer brutal kolonisering

Er det virkeligt Socialdemokratisk politik at forsvare Marokkos brutale besættelse af Afrikas sidste koloni, Vestsahara? Det er i hvert fald hvad Hakima Lakhrissi, der er opstillet som nr. 12 på Socialdemokraternes valgliste til byrådet i Albertslund, gør.

Og dette selvom den af FN-anerkendte repræsentant for Vestsaharas oprindelige befolkning, Polisario, har observatørstatus i Socialistisk Internationale, som Socialdemokraterne er medlem af, og selvom flere Socialdemokrater har kritiseret Marokkos besættelse.

”Man kan ikke vende det blinde øje til et lands lovløse færden – som det helt klart er tilfældet med Marokko[s kolonisering af Vestsahara]”, udtalte medlem af Europaparlamentet for Socialdemokraterne, Ole Christensen, eksempelvis i 2011. Og Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, kaldte for nyligt Vestas planer om at opføre vindmøller i det af Marokko besatte Vestsahara for ”dybt problematisk”.

”Vi kan alle bidrage til en bedre integration og bedre vilkår for de svage grupper”, skriver Hakima Lakhrissi på sin hjemmeside Hakima.dk. Hun mener helt tydeligvis ikke den svage part i Vestsahara-konflikten, Vestsaharas oprindelige befolkning Saharawierne, som Marokko ifølge en ny rapport fra Freedom House tvangsflytter, eller bruger langvarige tilbageholdelser, forsvindinger og tortur imod de aktivister der kræver uafhængighed fra Marokko.

Hakima Lakhrissi er talskvinde for Marokkansk Sahara Forening – en forening som har c/o adresse hos hende, og hvis hovedformål er at forsvare Marokkos illegale besættelse af Vestsahara, forsøge at miskreditere Polisario med falske beskyldninger, samt fremføre Marokkos budskab om en autonomi-løsning for Vestsahara, som er i strid med Vestsaharas oprindelige befolknings ønsker, international lov, og FN’s krav om en folkeafstemning om Vestsaharas status.

Dette har Marokkansk Sahara Forening forsøgt i Europaudvalget, hvor man blandt andet hævdede at Marokko ”overholder menneskerettighederne” i Vestsahara, samt til et møde med Dansk Flygtningehjælp, hvor Hakima Lakhrissi og tre andre medlemmer af foreningen fortalte, at Polisario overtræder menneskerettighederne. Ifølge flere rapporter fra Amnesty International og Human Rights Watch er sandheden dog lige omvendt.

Hakima Lakhrissi har også forsøgt at blive medlem af min organisation, Afrika Kontakt, som arbejder for et frit Vestsahara, men blev afvist da hendes medlemskab i Marokkansk Sahara Forening blev kendt. Foreningen har ved flere lejligheder mødt talstærkt op til arrangementer i Afrika Kontakt om Vestsahara, blot for at forsøge at chikanere talerne og afbryde mødet.

Hun beskyldte mig desuden i 2011 for ”manipulation” i en artikel i Albertslund Posten (pga. en artikel jeg havde skrevet om Vestsahara i Politiken), hvorefter hun hævdede at ”Polisario har direkte forbindelse med terrororganisationen al-Qaeda”, samt at Vestsahara er Marokkansk fordi ”Marokko omfattede Andalusien til enderne af floden Senegal, hvilket kan dateres tilbage til 788”.

Hvem manipulerer hvem her? Man kunne vel med samme ret hævde, at Frankerne burde kræve retten til hele deres imperium, der strakte sig over hele Mellemeuropa i slutningen af 700-tallet, eller at Danmark burde kræve de lande man havde koloniseret under vikingetiden tilbage. Desuden har  Den Internationale Domstol afvist Marokkos krav på Vestsahara allerede i 1975.

Hun beskyldte også tidligere i år i en artikel i Ekstra Bladet Enhedslistens Christian Juhl for at støtte Polisario. En organisation som hun igen hævdede ”har direkte forbindelse med terrororganisationen Al-Qaida”.

Men denne påstand er blevet tilbagevist gentagende gange, bl.a. af det Amerikanske Udenrigsministeriums koordinator for terrorbekæmpelse, Daniel Benjamin, deri et svar til det Amerikanske udenrigsudvalg sagde at ”selvom der har været rapporteret om Al-Qaida aktivitet i Polisarios lejre, har den Amerikanske regering undersøgt disse påstande, og fundet dem totalt ubegrundede”.

Altså endnu nogle af de mange usandheder om Vestsahara-konflikten som Lakhrissi, og andre herboende Marokkanere tilknyttet foreninger som Marokkansk Sahara Forening, spreder, som en del af et internationalt Marokkansk lobbynetværk støttet af den Marokkanske regering, der bl.a. involverer ti lobbyfirmaer og koster millioner af dollars.

Men måske er Hakima Lakhrissi i virkeligheden bare en politisk opportunist. Da hun stillede op for det Radikale Venstre til kommunalvalget i 2009, udtalte hun i hvert fald til Albertslund Posten at man skulle stemme på hende ”fordi jeg som radikal ikke støtter socialdemokratiets stramme flygtningepolitik. En politik der på mange måder er identisk med Dansk Folkepartis hårde linje”.

Hvordan dette udsagn passer sammen med følgende udtalelse fra Albertslund Posten blot to år senere, hvor Lakhrissi meldte sig ind i Socialdemokraterne, vil jeg overlade til læseren: ”Jeg har gennemgået de forskellige partiers holdninger og fandt ud af at, den nye integrations- og udlændingepolitik samt socialpolitik, som Socialdemokraterne står for, ligger mig nærmest”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: