Plads til alle, også til Dahir?

Er holdninger som at homoseksualitet er ”unaturligt”, og det at Odense Kommune overvejer at lade homoseksuelle og homoseksualitet indgå i seksualundervisningen er ”en katastrofe”, Enhedslistens politik? Dette skrev byrådskandidat for Enhedslisten i Odense, Dahir Jama Roobleh, nemlig forleden.

Nej selvfølgeligt ikke! Enhedslisten er et parti der arbejder for en bedre og bredere seksualvejledning i folkeskolen, der inkluderer homoseksualitet.  Et parti der har et Queerudvalg der søger at afskaffe ”den heteroseksuelle hvide middelklassenorm som altings målestok”. Et parti hvis principprogram kræver at man vil ”gøre op med religionernes normativisering af hetoroseksualiteten”.

”Vi skal bekæmpe homofobi alle steder”, som  Johanne Schmidt-Nielsen sagde under en Gay Pride i Riga i 2008.

For selvom Dahir han senere ”fortrød”, og sagde ”at det var dumt” hvad han havde skrevet, havde han jo f.eks. ”ingen kommentar” til om han nu synes at det var i orden at lade homoseksualitet indgå i seksualundervisningen i folkeskolen.

Og jeg er sikker på, at hvis en kandidat for Enhedslisten havde udtalt sig lige så konsekvent racistisk overfor eksempelvis muslimer, som Dahir har udtalt sig homofobisk, så havde vedkommende ikke haft en lang karriere i Enhedslisten. Og med rette.

”Plads til alle, der giver plads til alle” har nemlig længe været et slogan i Enhedslisten. Et rigtigt godt politisk udgangspunkt der både er et opgør med euro-centrisk chauvinisme og postmoderne ”alt-er-lige-godt” laden stå til.

Spørgsmålet er så, om Enhedslisten har plads til Dahir?

Læs mere her.

Læs meningsmålingen “Muslimske indvandrere og efterkommeres holdninger til frihedsrettigheder”, gennemført af Danmarks Statistik fra 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: