Polisario beder EU-kommissionen om at stoppe ulovlig fiskeriaftale

Mohamed Sidati, Vestsaharas befrielsesfront Polisarios repræsentant i EU, bad onsdag EU’s Fiskerikommissær, Maria Damanaki, om ”en gang for alle at stoppe EU’s forsøg på at forhandle om Vestsaharas resurser med Marokko”.

Marokko har siden landet besatte Vestsahara i 1975 systematisk plyndret Vestsaharas resurser, stik imod international lov, hvilket ifølge Sidati er med til at underminere FN’s forsøg på at finde en fredelig løsning på Vestsahara-konflikten.

EU og Marokko er i øjeblikket i gang med at genforhandle en fælles fiskeriaftale, men har svært ved at nå til enighed, blandt andet på grund af EU’s stigende bekymring for menneskerettighedssituationen i Vestsahara.

EU har haft gentagne fiskeriaftaler med Marokko igennem de sidste 25 år som ikke har været geografisk afgrænsede, og som derfor har kunnet indbefatte fisk fra det besatte Vestsahara, hvilket Sidati understregede i brevet til Damanaki er imod international lov.

”EU vil igen bryde international lov hvis man laver en ny fiskeriaftale med Marokko, som tillader fartøjer fra EU at fiske ud for Vestsaharas kystlinje”, skrev Sidati til Damanaki. ”Det er frastødende at EU fortsætter med forhandlinger til en aftale, som man ved vil være imod international lov, samt imod [Vestsaharas oprindelige befolkning] Saharawiernes og Europarlamentets ønsker, eftersom parlamentet afviste den seneste fiskeriaftale i december 2011”.

Læs brevet her

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: