PUDEMO bliver medlem af Socialistisk Internationale

pudemoPeople’s United Democratic Movement (PUDEMO), Swazilands største oppositionsparti, blev i februar medlem af Socialistisk Internationale (SI) efter at have deltaget i SIs forårskonference i Portugal. Socialistisk Internationale har 162 medlemmer fra hele verden, herunder de danske Socialdemokrater.

“Dette er en vigtig milepæl i vores kamp for et demokratisk Swaziland,” skrev PUDEMO i en pressemeddelelse onsdag. ”Vores optagelse i denne revolutionære familie giver befolkningen i Swaziland håb for, at de ikke er alene i kampen for et demokratisk Swaziland”.

SI arbejder, efter eget udsagn, ”for at styrke og udvikle socialdemokratiske politikker over hele verden”, og sender i denne sammenhæng missioner og delegationer til forskellige lande for som valgobservatører, for at støtte demokratisering, og for at fremme fredelige løsninger af konflikter. SI har rådgivende status i FN.

Swaziland er et enevældigt monarki, hvis forfatning tillader kongen at udnævne og fyre ministre og parlamentsmedlemmer efter behag. Alle politiske partier er forbudt, og valgene i Swaziland foregår derfor uden disse.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: