Leder for forbudt parti bønfalder Danmark om støtte

”Swaziland er på tærskelen til at blive et demokrati, blandt andet på grund af støtte fra organisationer som Afrika Kontakt, der har haft en massiv indflydelse i udviklingslandene, ikke mindst i Swaziland og det sydlige Afrika. Det vil være selvmorderisk hvis man løsner grebet,” siger Mario Masuku, præsidenten for Swazilands største illegale politiske parti, PUDEMO i et brev til Afrika Kontakt.

”Vi bønfalder Danmark om at intensivere deres solidaritet med de fattige masser i Swaziland, så Swaziland kan indtage landets retmæssige position blandt andre frie og retfærdige samfund.”

Danmark har besluttet at stoppe bistanden til Swaziland – et enevældigt monarkihvor to tredjedele af befolkningen lever i yderste fattigdom – fra 2014, fordi landets angiveligt stigende Bruttonationalindkomst er steget til over det af Danida tilladte niveau på US$ 2630 per indbygger.

Landets Bruttonationaindkomst viser dog ikke det sande billede af Swaziland, siger Mario Masuku. ”Selvom Swaziland officielt er et middelindkomstland, ligner landet andre Afrikanske lavindkomstlande. 70% af befolkningen lever af landbrug, og 63% af befolkningen lever i fattigdom. Landets økonomiske ubalance kan også ses i lyset af landets elites ukontrollerede forbrug.”

Læs mere:

Stop ikke støtte til Swaziland, siger demokratibevægelse til regeringen

Danmark stopper støtte til demokratibevægelse i fattigt enevældigt monarki

Udviklingsministeren vil ikke diskutere bistandstop til Swazilands demokratibevægelse

Swaziland: uprising in the slip-stream of North Africa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: