Johanne: International politik, klima og udlændinge på dagsordenen

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, holdt i dag et oplæg og besvarede spørgsmål for en propfyldt sal ved et offentligt møde i Aktivcentret i Gladsaxe. Hun talte om mange indenrigspolitiske emner, såsom oprettelsen af en statsejet bank, regulering af den finansielle sektor, samt bedre nominering i skolerne og daginstitutionerne.

Men Johanne Schmidt-Nielsen talte også om de mange vigtige overnationale områder som der ikke blev fokuseret på i valgkampen, og som hun mente en ny regering burde ændre politik på i forhold til de seneste ti års borgerlige styre – herunder international politik, klima- og udlændingepolitik.

”I valgkampe fylder den internationale dagsorden meget lidt”, sagde Johanne Schmidt-Nielsen, ”fordi det er svært at rejse en dagsorden som ingen andre taler om”. Hun lod dog partifællen Søren Søndergaard svare på et spørgsmål fra salen om udviklingspolitikkens rolle for Enhedslisten, da hun indrømmede ikke at vide særligt meget om området. ”Der er sat flere resurser af til udviklingsområdet på Christiansborg”, sagde han. ”Det er et område der absolut vil blive opprioriteret i den kommende periode”.

Med hensyn til klimapolitikken mente Johanne Schmidt-Nielsen, at det var pinligt at valgkampen slet ikke handlede om klimaet. ”Vi i Enhedslisten har insisteret på, at klimaet kommer på dagsordenen. Vi vil have en bindende klimalov, hvor man år for år binder sig til at nedsætte CO2-udledningen. Klimaet skal øverst på dagsordenen”.

”Vi er kommet et sted hen, hvor det er blevet så umenneskeligt, at det burde være åbenlyst for alle”, sagde Johanne Schmidt-Nielsen om udlændingepolitikken. ”Der er sket noget de sidste ti år,  hvor folk fra politisk side er blevet bekræftet i deres frygt overfor udlændinge. Vi har derfor en opgave med at få folks holdninger og måde at tænke på lavet om”.

Slutteligt opfordrede hun tilhørerne og andre ”almindelige” mennesker til at deltage aktivt i at sætte de diskuterede områder på dagsordenen. ”Hvis vi skal sidde på Christiansborg og få indført, ikke bare Enhedsliste-politik, men bare god gammeldags Socialdemokratisk politik, skal der pres udefra fra jer”, sagde hun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: