Dansk ambassaderåd underminerer Vestsahara-politik

Ambassaderåd fra Danmarks ambassade i Marokko, Michael Bennett Jensen, har endnu engang udtalt sig positivt om Marokko og mulighederne for at handle med det Nordafrikanske land, og dermed reelt i modstrid med Danmarks officielle holdning til Vestsahara-konflikten.

Bennett Jensen udtalte forleden til Eksport Kredit Fonden, en fond der efter eget udsagn ”hjælper danske virksomheder med at gøre det muligt og attraktivt for andre at købe varer fra Danmark”, at ”Marokkos regering har lagt en reformvenlig linje” der gør at der er ”et uudnyttet potentiale for danske virksomheder” i Marokko. ”Den udvikling gør det marokkanske marked interessant”.

Problemet ved denne udtalelse er, at Marokkos ulovlige besættelse af Vestsahara, og lige så ulovlige salg af umærkede produkter fra de besatte dele af Vestsahara, gør samhandel med Marokko både praktisk og moralsk problematisk.

Dette er i øvrigt ikke første gang Michael Bennett Jensen, som i princippet bør være i hvert fald neutral i Vestsahara-konflikten, tilsyneladende tager Marokkos side i konflikten. Han udtalte i januar i år at han var ”imponeret” over Marokkos udvikling af de Marokkansk besatte områder i Vestsahara, ikke længe efter at marokkanske sikkerhedsstyrker havde tævet og dræbt fredelige demonstranter i Vestsahara, og havde i øvrigt bilaterale møder med repræsentanter fra marokkanske politiske partier.

Den danske regering arbejder efter eget udsagn for at finde en løsning på Vestsahara-konflikten gennem FN, og udenrigsminister Lene Espersen udtalte i December 2010 at ”hun var dybt bekymret” over situationen i Vestsahara.

One Response to Dansk ambassaderåd underminerer Vestsahara-politik

 1. Søren Friis says:

  Hej Peter,

  En artikel om sagen, delvist baseret på dit indlæg, kan læses på Udenriget.dk her: http://www.udenriget.dk/?p=907.

  Jeg ville lige gøre opmærksom på den…

  Med venlig hilsen,
  Søren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: