Besøg fra Zimbabwe

Earnest Mudzengi, National Director for National Constitutional Assembly (NCA), besøger Danmark mellem den 2. og 15. april, sammen med koordinator på en international kampagne med fokus på seksuel vold mod kvinder i Zimbabwe, sydafrikanske Venitia Govender. Besøget er kommet i stand, fordi to forestående projektsamarbejder med Afrika Kontakt, om henholdsvis kapacitetsopbygning af NCA og en international kampagne om seksuel vold mod kvinder i Zimbabwe, skal diskuteres og formaliseres. Desuden skal de to gæster mødes med Ulandssekretariatet, Det Udenrigspolitiske Udvalg og Udenrigsministeriets Afrikakontor, samt holde foredrag i Center for Afrikastudier den 8. april og et offentligt møde  i Verdenskulturcenteret den 13.

Situationen i Zimbabwe er så presserende, og støtten til såvel NCA som kampagnen om seksuel vold så væsentlig, fordi en af regeringen chikaneret og decimeret NCA står tilbage som en af de få væsentlige oppositionelle, græsrodsbaserede stemmer i Zimbabwe i dag, og fordi voldtægt og anden seksuel vold bruges som et politisk våben imod oppositionens kvinder i Zimbabwe.

Man må håbe, at udviklingsministeriet vil være i dialog med såvel  progressive NGO’ere som Afrika Kontakt og vores partnere i Zimbabwe, om både kapacitetsopbyggelse af civilsamfundsorganisationer, og om situationen i Zimbabwe, som bliver forsøgt ændret med udgangspunkt i blandt andet det forestående projekt med NCA. Og man må i denne sammenhæng håbe at Søren Pind mener hvad han siger, når han udtaler følgende: ”et folks befrielse skal altid udspringe fra folket selv, men hvis vi kan forhindre en demokratisk legitim opposition [i Zimbabwe] i at blive ødelagt, og hvis vi kan understøtte den, uden at det giver den problemer, skal vi da overveje det meget kraftigt”.

Afrika Kontakts demokratiprojekt i Zimbabwe

Afrika Kontakts temagruppe for borgeruddannelse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: